Javascript is deactivated and some parts of the website will not work. Please activate Javascript.
Remote Office-emulatie
Eenvoudige en ongecompliceerde opbouw van zakelijke telefoongesprekken, ook buiten het bedrijf.
Eenvoudig en ongecompliceerd.

 

De Remote Office-functie kunt u gebruiken om gesprekken van uw zakelijke telefoon van buiten uw kantoor te starten. Het telefoonnummer van uw bedrijf (één nummer) zal worden gepresenteerd in de opgeroepen abonnee, ongeacht waar u verblijft. Op deze wijze, kun je een zakelijk telefoongsprek voeren, bijvoorbeeld met je eigen mobiele telefoon, als u onderweg bent en nog belangrijke informatie wilt kunnen bespreken. Daarnaast worden de oproepen op uw eigen kantoor naar uw Remote Office Telefoonnummer doorgeleid.

Wat gebeurt er bij Remote Office?

 

Bij het activeren van Remote Office verandert de werkwijze als volgt:

  • Alle oproepen worden doorgestuurd naar de Remote Office Telefoon
  • Als u een telefoonnummer met de UCClient kiest, gaat eerst uw Remote Office Telefoon over (bijvoorbeeld uw mobiele telefoon, of uw telefoon thuis)
  • Na het aannemen van dat gesprek, zal u worden verbonden met het gekozen telefoonnummer. Uw gesprekspartner ziet alleen het bedrijfsnummer (One Number)

 

 

Professioneel handelen, van Voordelen profiteren!Profiteren ervan dat bij telefoontjes via de Remote Office, uw Smartphone nummer verborgen blijft, en de gesprekskosten onder het telecommunicatiesysteem van het bedrijf vallen.

Blijf mobiel en voer belangrijke internationale telefoongesprekken goedkoop over de vaste telefoonlijnen. De Smartphone bouwt zelf geen verbinding op met het vaste telefoonnummer, zodat werknemers ook dan gemakkelijk hun persoonlijke smartphones kunnen gebruiken, als ze geen flatrate voor oproepen vanaf het vaste netwerk hebben, omdat er geen gesprekskosten ontstaan.

Verdere opmerkingen

Het recht om internationaal of naar een mobiel te mogen bellen, moet op het telecommunicatiesysteem aanwezig en ingesteld zijn. Het neventoestel in het bedrijf moet de functie "hands-free bellen" ondersteunen.

 

Afhankelijk van de telefooncentrale wordt het gesprek tussen de deelnemers door een blinde overdracht, of door een ruggespraak die onmiddellijk doorschakelt, gerealiseerd. Wordt een contactpersoon binnen het bedrijf via Remote Office gebeld, dan ziet de contactpersoon het Remote Office telefoonnummer in plaats van het neventoestel. Het gespreksjournaal bevat geen informatie over de call.

Het neventoestel is vrij, dus ook de lijn en de deelnemer is vrij. Er is geen speciale presence-status.

Uitgaande oproep door de Remote Office Telefoon

Bij de start van het telefoneren met ProCall Mobile op uw mobiele telefoon, wordt via het datakanaal een kies-opdracht naar de UCServer verzonden. De UCServer vertelt de PBX, om het ingevoerde Remote Office telefoonnummer, in dit voorbeeld de mobiele telefoon, te bellen vanuit het neventoestel.

Zodra de oproep naar het ingestelde Remote Office Telefoonnummer (mobiele telefoon) wordt aangenomen, wordt de PBX door de UCServer aangestuurd, om het Doel-telefoonnummer te gaan bellen vanuit het neventoestel.

Zodra het Doel-telefoonnummer gekozen wordt, verbindt de UCServer de Remote Office Telefoon (mobiele telefoon) door met het Doel-telefoonnummer. Het neventoestel is nu weer vrij, en u hoort op de Remote Office Telefoon de Kiestoon.

Opmerking: vanaf dit moment kunt u de bestaande telefoonaansluiting niet meer in de UCClient aansturen, daarvoor zijn er geen CTI functies meer beschikbaar. Op de mobiele telefoon kunt u echter nog steeds de GSM oproepfuncties gebruiken, die door uw mobiele aanbieder worden aangeboden.

 

 

 

Opmerking: Tijdens een gesprek ziet u het telefoonnummer van het neventoestel, omdat het telefoonnummer van de beller op de Remote Office Telefoon niet wordt weergegeven.

 

 

Oproep op uw bedrijfstelefoon met ingeschakelde Remote Office Functie

Als het neventoestel in het bedrijf wordt gebeld, leidt de PBX dat gesprek verder naar het Remote Office Telefoonnummer. Het neventoestel is nu weer vrij.

Verdere opmerkingen

Op de telefooncentrale moet Toestemming voor de binnenkomende oproep (vanuit het buitenland of via mobiel) worden ingericht en beschikbaar zijn. Het gespreksjournaal bevat geen informatie over deze oproep. Omdat het neventoestel vrij is, en daarmee ook de lijnen van de gebruiker, wordt geen specifieke presence-informatie aangegeven.

Technische voorschriften en faciliteiten

De Remote Office functie wordt in de configuratie van de Ucserver in- en uitgeschakeld. Staat de functie niet in het keuzemenu, dan wordt dit niet ondersteund door de aanwezige telefooncentrale.

De Remote Office functie probeert het One Number concept te emuleren, als het niet direct wordt ondersteund in de PBX met behulp van TAPI. Het systeem moet bij het gebruik van de Remote Office functie in ieder geval de rechts genoemde TAPI-functies ondersteunen.

Alleen als aan deze voorwaarden wordt voldaan, kan de Remote Office functie correct worden uitgevoerd.

TAPI-functies die nodig zijn

  • Native Remote Office ondersteuning met behulp van TAPI (zoals BroadSoft) of via TAPI ge-emuleerd
  • Oproep Doorschakelen Instelbaar op het telefoonsysteem
  • Oproep Plaatsen zonder interactie van de gebruiker (directe keuze met hands-free bellen)
  • Doorverbinden van een gesprek met "Ruggespraak als de bel overgaat doorverbinden " of "Direct verderleiden via blind doorverbinden"

Controleer bij onzekerheden de compatibiliteit van uw telefoon-systeem.


Nu proberen!

Geïnteresseerd in een Remote Office  functie, en u wilt meer weten?

Neem dan contact op met ons. We helpen u graag verder.

Contact opnemen

estos Blog
Er was geen overeenkomende items gevonden. Verander uw selectie