Javascript is deactivated and some parts of the website will not work. Please activate Javascript.

estos valt in de toekomst onder de paraplu van de SF Technologies Group

De in Starnberg gevestigde softwareleverancier is een nieuw zusterbedrijf van STARFACE GmbH. Zij vullen het Starface portfolio aan op het gebied van CTI en UCC. Het estos-merk, de werknemers en het management blijven ongewijzigd.

Florian Buzin: “het is een Strategische versterking op gelijke voorwaarden".

Op het STARFACE Congres 2021 kondigde STARFACE aan dat estos GmbH,  gevestigd  in  Starnberg, met onmiddellijke ingang zal opereren onder de paraplu van de SF Technologies Group als zusterbedrijf van STARFACE GmbH en TeamFON GmbH uit München. De  twee algemeen directeuren, Christoph Lösch en Florian Bock, blijven verantwoordelijk voor het management van estos. Partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend temaken.

 

estos GmbH ontwikkelt sinds 1997 communicatiesoftware voor zakelijke toepassingen en is een van de technologieleiders op het gebied van Computer Telephony Integration (CTI), Unified Messaging Software (UMS), SIP, XMPP, LDAP en WebRTC-gebaseerde applicaties. Het bedrijf vult het STARFACE-portfolio perfect aan met zijn oplossingen en competenties.

 

"Met estos voegt zich een gevestigde ontwikkelaar van unified communications-software met een sterke marktaandeel en een diep marktinzicht bij onze groep -  een strategische versterking op gelijke voorwaarden waarvan we allemaal zullen profiteren", benadrukt Florian Buzin, CEO van STARFACE. "Een van onze doelstellingen is om klanten de eenvoudigste en meest gebruiksvriendelijke TC-oplossing op de markt te bieden. De flexibele en open software van estos biedt vele spannende en belangrijke integratiemogelijkheden en brengt ons de belangrijke benodigde stap bij het bereiken van dit doel. Binnen de groep kunnen we nu een breed en goed geïntegreerd portfolio van communicatieproducten en -diensten aanbieden, gekenmerkt door het feit dat ze in Duitsland zijn ontwikkeld en gedistribueerd via een hoog gekwalificeerd partnernetwerk."

 

"STARFACE als UCC-provider en estos als CTI-specialist passen uitstekend bij elkaar. Onze portfolio's en competenties zijn zeer complementair –  en onze bedrijfscultuur en mentaliteit zijn grotendeels op elkaar afgestemd. Dit is een uitstekend uitgangspunt voor een gezamenlijke aanwezigheid in de toekomst", legt Florian Bock, managing director van estos GmbH, uit. "We kijken er erg naar uit om ons synergiepotentieel in detail te verkennen en samen de basis te leggen voor continue, duurzame groei."

 

Operationeel zullen noch de klanten, noch de werknemers van de zusterbedrijven veel veranderen als gevolg van de overname:  Aangezien alle estos-medewerkers aan boord blijven, zullen klanten toegang blijven hebben tot alle vertrouwde contacten met de gebruikelijke contactgegevens op de gebruikelijke locaties. De professionele uitwisseling tussen afdelingen en locaties moet echter binnenkort worden geïntensiveerd om efficiënte processen en nauwe samenwerking te garanderen. In totaal telt de groep bijna 250 medewerkers: STARFACE heeft ca. 130 mensen in dienst, estos heeft ca. 100 medewerkers en TeamFON heeft ongeveer 15 medewerkers.

 

 

 

"STARFACE, TeamFON en estos zijn drie jonge en zeer flexibele bedrijven met hun eigen interne ontwikkeling en hoge oplossingsexpertise", legt Florian Buzin uit. "Door hun technische en verkoopcompetenties te combineren, kunnen alle portfolio's verder worden ontwikkeld en zal de groep zijn positie in de markt aanzienlijk vergroten. Dit verhoogt de voordelen voor de klant en genereert toegevoegde waarde voor alle belanghebbenden. Het opent met name nieuwe mogelijkheden en marktkansen voor de kanaalpartners van de bedrijven."

 

Voor meer informatie over STARFACE en estos kunnen geïnteresseerde lezers terecht op www.starface.com  and  www.estos.de.

estos valt in de toekomst onder de paraplu van de SF Technologies Group